Makasiinin historia

Kun astut Makasiiniin, näet vanhat, historiaa huokuvat hirret ja tunnet matkaavasi ajassa taaksepäin. Sukupolvet vaihtuvat, tarinat elävät – Makasiini säilyy.

Mustalahden Makasiini on entisöity tyylikkäästi, laadukkaalla kädenjäljellä, mennyttä aikaa arvostaen ja perinteitä kunnioittaen. Alku­peräisissä hirsissä on nähtävissä kirjoituksia ja merkintöjä vuosi­kymmenten takaa ja suolalaarien kohdalla olleissa hirsissä kimaltelevat suolakiteet.

Mustalahden Makasiini on historiallisesti arvokas rakennus, jonka rakennutti kauppias Abram Palonen vuonna 1891 varasto­makasiiniksi. Werner Valkola osti kauppa­kartanon vuonna 1919 ja Tmi Werner Valkolan kauppa toimi paikalla 1970-luvulla asti. Makasiiniin varastoitiin ruokatavaraa, kuten suolaa ja jauhoja. Makasiini oli keskeinen osa vilkkaan ja paikallisesti tunnetun kaupan jokapäiväistä toimintaa.

Vuosina 1970-2006 makasiini toimi varastona, kunnes se siirrettiin Multian kirkonkylän keskustasta luonnon­kauniin Sinervä-järven rannalle ja entisöitiin majoitus­palvelu­käyttöön.